Tankar en onsdagskväll…

Har ni tänkt på hur djur kan vara läkande? Nästan varje kväll får jag somna till denna bedårandes katt spinnande när hon ligger bredvid huvudkudden. Det är så otroligt mysig samt hunden som gärna ligger bredvid mig på andra sidan.

Jag har väldigt tur att de går så fint ihop, visst kan Molly (som dessutom är äldst) vara lite kaxig och bestämma. Det gjorde att jag kom och tänka på att ibland vågar Puzzel inte gå förbi henne och då ligger hon bara på mattan i hallen samtidigt som hon stirrar på honom. Min spontana tanke blir ”vilken makt hon har ibland”. Men oftast går de hur fint ihop som helst och det är aldrig något bråk dem emellan, utan mest lek i så fall.

Molly blir åtta år nu till våren och Puzzel blir sju år, vart tog de åren vägen? Det är skrämmande vad tiden går men samtidigt så är jag så glad att jag har dem. De hjälper mig så otroligt mycket i min vardag, de ger mitt liv mer livsglädje och ork. För när livet är svårt är det ibland bättre att inte vara själv, även om jag har en tendens att dra mig undan och då syftar jag från människor.

Vad är det som ger dig livsglädje? Dela gärna dina tankar bland kommentarerna!

7 reaktioner till “Tankar en onsdagskväll…

 1. Jag förstår dig mer än väl för djur har verkligen en helande och läkande förmåga. Dessutom är man aldrig helt ensam. Vi har ju två hundar och med Miss T som är yngst tränar jag väldigt mycket. Har till och med tävlat i rallylydnad. Kvalitetstid på hög nivå. Sedan så njuter jag också av att umgås med barn och barnbarn. Så viktigt för mig det med.

  Gilla

 2. Vilken fin,katt du har. Jag har haft katt i nästan hela mitt liv, men inte sedan jag träffade min Mysing, han är allergisk, så nu får det vara. Men, ibland saknar jag dessa mjuka, medkännande djur.
  Åren ja, de försvinner i en rasande fart.
  Det som ger mig livsglädje är min tro, min mysing och Peter. Att överhuvudtaget få finnas till, gör mig oändligt glad och tacksam.
  Sköt om dig.

  Gilla

 3. Sån fin katt!
  Jag har två katter och dom är ett otroligt sällskap. Speciellt denna konstiga tid när man emellanåt jobbar hemifrån och inte träffar någon människa på ganska lång tid.

  Gilla

Lämna ett spår så jag kan finna dig också

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s