Månadens Tre Bilder

Månadens bilder blev fokus på djur, för det är en stor del av mitt liv. Utan djur, jag vet inte hur jag skulle överleva. Jag tycker om de flesta djur men har slutat rida, till exempel för jag blev rädd när jag blev avkastad flera gånger. Så jag har en annan respekt men det betyder ju inte att jag inte tycker om dem. Men något jag inte gillar är getingar. Jag har blivit getingstucken två gånger denna sommar. Lyckligtvis har det gått bra men, usch!
Apropå getingar så fick vi (natten till onsdag) getinginvasion på herrtoaletten på sjukhuset. En patient kom in på toaletten och fönstret var öppet så mycket det nu går att öppna på en låst avdelning men det låg döda getingar på golvet och säkert ett femtiotal i lysröret som är vanligt på sjukhus.
Det fick saneras (jag var på permission som tur var) men alla var i princip döda och de som levde var så ”svaga” så de gick att trampa ihjäl dem med skor på. Utanför, eller nedanför (femte våningen) låg det också döda getingar. Det kollades efter ett getingbo men fanns inget. Märkligt att cirka 100 getingar ”bara” dör.
_______________
En av månadens bilder blev på mina ”ankungar”. Jag vet, de är stora och det är fantastisk kul att se dem. De äter ur min hand, jag kan klappa dem försiktigt och när jag kommer till dammen/dammarna (finns två) så ropar jag ”kvack, kvack”. De kommer direkt. Det är så häftigt att de blivit så tama mot just mig, då jag ser andra som ibland matar dem, kommer inte lika nära. Av de ungar som blev finns det 12 stycken kvar men totalt i dammarna är det 28 stycken. Det var 17 stycken första gången jag kom dit. Lite fräcka är dem när bara går på mina fötter eller snor någon mat som ramlat ner i knät. Men kul, det är så fantastiskt.
 _____
Min katt Molly har jag inte sett innan julen 2017. Självklart hamnar hon på månadens bild då hon är något av det finaste jag har. Hon är en blandras mellan perser/norsk skogskatt och en innekatt. När jag blir frisk, vilket vi får hoppas att jag blir, så kommer hon flytta hem till mig igen. Men jag inser hur mycket jag saknat henne. Hennes eviga pratande och spinnande. Nu har jag fått möjligheten att träffa henne två gånger på två veckor. Min älskade katt, min fina drottning.
 ______
Jag har velat fota svanar väldigt länge men har aldrig blivit av. I brist på svanar samt kameran har inte varit med varje gång heller. Men nu har jag lyckats fota men är nog lite för självkritisk mot mig själv. Svanarna var väldigt långt bort och det var mycket i vägen så det var svårt att fota men bilder blev det iallafall. Tycker svanar är så vackra men tydligen är de inte så snälla, så kanske tur att jag hade ett närobjektiv så jag inte behövde vara nära ändå. Ha, jag vet inte men nu har jag fått fota ”mina svanar” iallafall.
_____
Nu lämnar vi augusti och går in i september. Får se vad jag får möjlighet att fota då.
Det vet vi alla om en månad. Ha en bra fredag!

17 reaktioner till “Månadens Tre Bilder

  1. Så fina och härliga bilder du valt ut 🙂 Älskar änder och deras små dunbollar 🙂 Jag har inte sett några andungar här hos mig ännu…

    Gilla

Lämna ett spår så jag kan finna dig också

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s