– Att släppa taget om sin bästa vän –

Något av det svåraste jag kan komma på nu är att vara ”tvungen” att ta avstånd av en vän. Hon betyder så mycket för mig men hennes bekymmer tynger mig när jag redan är i skiten. Jag kan inte stötta henne, jag räcker inte till och det får mig att känna mig misslyckad.

 

Skrev till henne att hon är en underbar människa, för hon har verkligen varit min vän, varit och besökt mig här men när hennes oro blir så påtaglig på mig så fixar jag inte det, vilket får mig att känna mig värdelös och blir självdestruktiv. Det är absolut inte hennes fel, inte mitt heller utan just nu finns inte energin mellan oss för att orka. Jag sörjer, jag är ledsen för jag har inte många vänner och hon var en av mina bästa vänner, hon är den enda vännen som har hälsat på mig på sjukhuset och det bevisar att hon bryr sig.
Jag tror att jag sårade henne djupt men någonstans tror jag att vi båda förstår att just nu funkar det inte, men det smärtar ju inte mindre för det. Jag kommer alltid att hälsa på henne när vi ses, vara trevlig och självklart prata med henne om vi ses ute i samhället. Kanske en dag när tiden är inne så kan vi finnas där för varandra. För det är ett tomrum men jag måste tänka på mig själv och jag måste fokusera för att komma härifrån.
Om du läser detta min vän, så ska du veta att du fortfarande betyder mycket och kommer alltid att göra.

5 reaktioner till “– Att släppa taget om sin bästa vän –

  1. Just nu fungerar det inte men vem vet hur det ser ut i framtiden? Riktiga vänner kan oftast knyta an igen även om man tar en paus av olika skäl. Hoppas din vän förstår även om hon kanske känner sig sårad just nu.

    Gilla

  2. Jag kan förstå att det känns jättesvårt, för om två personer mår dåligt och båda behöver stöttning samtidigt, kan det bli att man drar ner istället för att lyfta upp varandra. Men äkta vänskap (om det är sådan) brukar tåla att man tar en paus från varandra. Jag har en riktigt fin vän som jag tog en paus från för några år sedan pga att jag inte orkade med kontakten. Men jag förklarade att jag behövde vara ifred ett tag. När jag mådde bättre tog vi upp kontakten igen. Så det behöver inte vara kört 🙂

    Gilla

Lämna ett spår så jag kan finna dig också

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s