Rensa, skänka, slänga eller spara?

Jag såg ett inlägg, kanske på pinterest (sannolikheten stor) och kom att tänka på att ibland måste (behövs kanske, då den blir full lätt). Jag bloggar inte mycket om kläder men jag tänkte komma med lite råd hur jag tänker på när jag köper kläder/sorterar/slänger. Detta gäller också skor men kläder känns mer relevant just nu. (Mer internetshopping)

 • Först och främst när jag handlar så handlar jag inte på impuls. Ta ett djupt andetag och fråga om du verkligen behöver den. Ett klick är så lätt, ett litet farligt sett att handla kläder på men smidigt.
 • Rea. Jag kollar alltid mest på reasidorna (och butik). Ibland gör butikerna reklam att rean börjar exempel på onsdag. Vänta, du förlorar sällan på det men ibland får man dock vara snabbare in i butiken eller webbsidan då en del kläder är mer eftertraktade såklart.
 • Fråga dig själv. Kommer jag använda den? Kommer den passa i vardag eller fest? Går jag ofta uppklädd? Att köpa kläder efter ens levnadsstil är alltid säkra kort, än att köpa kläder som ”bara” bor i garderoben.
 • Kolla gärna storleksmåtten då en del kläder är inte alltid lika som en vanlig M-tröja. Ett dåligt tips för affärerna men för oss är att prova i butiken men handla online när rean kommer.
Min garderob, de enda kläder jag slänger är trasiga eller fläckar som inte går bort. Annars skänker jag genom en anhörig till Polen i nuläget.
 • Sortera kläderna som du använt den senaste veckan, sedan tre månader sen ett halvår eller mer.
 • De kläder du använder mycket och vill behålla, lägg den i en hög. Kläder som du använder ibland samt kläder du bara använder till fest och sortera trasiga kläder i en hög.
 • Kontrollera. Vardagskläderna brukar vara något som man oftast behåller men är det väldigt slitet? Kanske dags att skänka eller slängas beroende skick? Är det kläder som är trasiga som du vill laga? Kläder som är trasiga som du vill slänga dem? Släng dom. Alla har vi en fin klänning eller lite festkläder. Självklart ska de få finnas kvar om du vill men använder du aldrig de på fest kanske det är dags att skänka den och köpa in nytt?
Det finns lite tips hur man kan göra rent kläder. Svett/deodorant fläckar på vita kläder (och färgade kläder med förstås) Är otroligt fult enligt mitt tycke, gula vita kläder eller deorantfläckar.
 • Vita kläder brukar funka med klorin.
 • Vanish har otroligt bra fläckborttagare, smutsiga trosor (tvättade) kan ofta få fula färger av flytningar eller men. Oftast ger Vanish ett bra resultat men annars släng dem.
Detta var några råd jag kan ge er nu. Men du borde ha mer plats i garderoben nu och kan fylla på med nya härliga kläder och du har annars funnits mer plats.
Har du några tips på sortering, eller husmorsknep att ta bort fläckar, eller något jag glömt nämna?

18 reaktioner till “Rensa, skänka, slänga eller spara?

 1. Jag brukar försöka rensa ut så mycket som möjligt för det som inte används finns det ingen anledning att spara sakerna. Skönt att göra rent hus.

  Gilla

 2. Himla bra tips. Jag tittar också rean först. Det finns inget som gör en så glad när man gjort sig ett riktigt bra fynd :). Förut nätshoppade jag mest men nu för tiden har jag ändrat mig lite. Det är väldigt skönt att prova innan man tar hem plaggen.

  Gilla

Lämna ett spår så jag kan finna dig också

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s