Mina ärr gör mig inte till en sämre djurägare …

Handlar om självskada bland annat så är du känslig, avstå att läsa för din egen skull.

Vi ser alla olika ut, typer av hudfärg, ursprung, kön och olika sorters hår. Vi klär oss olika och är olika i bemötande mot andra. En del är väldigt långsinta eller tvärtom, vi har olika fördomar men en del tiger och andra är ärliga.

Kanske har du en synlig missbildning som du skäms över eller födelsemärke som du döljer under dina kläder. Du kanske är rullstolsbunden eller är i behov av hjälp dygnet runt. Du kanske har fått ärr av en olycka eller kanske med någon form av självskada?

Oavsett vad, nämnt som inte nämnt så är vi alla människor. Så länge vårat hjärta slår och vi andas så har vi ytterligare en sak gemensamt: Känslor.

Poängen är iallafall att oavsett hur vi ser ut så är det okej. Du har rätt att bada i bikini, klä dig lätt eller hur du vill oavsett vem du är. Du bestämmer över din kropp, ingen annan.

Jag har haft så svårt att visa mina ärr, men med åren vågar jag mer och mer. Men jag känner blickarna, jag får kommentarer och hör era diskreta viskningar om mig samt när ni pekar på mig. Vad får er att tro att ni har rätt att kränka mig, få mig att skämmas över mig själv eller att inte våga gå i sommarkläder? Är du perfekt? Absolut inte!

Vi har alla våra brister, oavsett om de syns eller inte. Att jag är ärrad betyder inte att jag är en sämre människa eller djurägare. Ärren pekar inte åt att jag är ett psykfall och är omöjlig att vara med. Jag är en människa med ett förflutet, precis som du. Jag har gjort det jag kunnat för att överleva, även om det var destruktivt så var det mitt sätt att orka. men med åren har jag fått mer redskap att hantera svårigheterna jag får och har.

En människa som skadar sig gör det ibland för att överleva, kanske ett rop på hjälp men det betyder inte alltid att som i mitt fall, att jag vill dö. Tvärtom, jag har överlevt men jag hoppas verkligen att du som mår dåligt hittar ett bättre sätt att hantera. 

6 reaktioner till “Mina ärr gör mig inte till en sämre djurägare …

  1. Jätte bra inlägg. Alla är vi lika värda och ingen är perfekt. Alla har vi våra fel och brister. Bättre fråga än viska och undra. Man är inte döv…..

    Gilla

Lämna ett spår så jag kan finna dig också

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s