Jag vandrar på din gata i datorn…

Satt och kollade upp en person som jag vet fyller år imorgon och förr har jag inte inte direkt tänkt på det men idag… det är läskigt hur utlämnad man är. Jag kan ju se bilar hen äger, ungefär vad hen tjänar och hela personnummer. Till och med vem hen bor med och civilstånd men värst av allt jag kan gå på hans gata på sidan. Innan tyckte jag funktionen var häftig men nu blir jag rädd. 

Jag raderade mig från hitta.se idag, det var smidigt, personnummer och mobiltbank-ID så kommer jag försvinna ur deras system men hur många andra sidor finns jag på, egentligen? Jag har skickat förfrågan till eniro.se om att det ska ta bort mig, eftersom det ska gå men många går ju inte utan man måste ha skyddad identitet. – Det är ju inte direkt så jag vill ha det men jag vill inte vara superlätt att hitta. Vem vill det egentligen?

Vad tycker du om det här?

5 reaktioner till “Jag vandrar på din gata i datorn…

  1. Det är ju supersmidigt när man behöver leta upp något, men samtidigt lite läskigt att verkligen vem som helt har tillgång till den informationen. Alla är ju tyvärr inte vänligt sinnade.

    Gilla

Lämna ett spår så jag kan finna dig också

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s