I´m borderline happy and I´m borderline sad

Igår var jag så uppfylld av förväntan, kände att allt kanske kommer bli bra ändå men sen, så förändras allt. Lycka är inte tillåtet, jag är en elak människa och jag förtjänar att gråta. Sade till min kontaktperson idag att jag känner mig elak, att jag är en elak person. Hon frågade vad jag hade fått det ifrån och sade att hon blev orolig för hon säger att jag inte är en elak människa. Möjligtvis mot mig själv men annars? Nej.

Vad kom det ifrån? Jag vet inte riktigt men kanske, jag känner inte igen mig. Min kropp känns annorlunda, den känns mer skrämmande. Jag förstår inte inte vad som händer. Sorg, sorg är det jag känner.

Jag känner sorg för att mitt liv är på sjukhus, att jag inte kan vara hemma med mina djur, att personalen sviker emellanåt, att jag inte får ordning på maten själv. Känner sorg över det jag har varit med om som liten som äldre. Misslyckade relationer och människor jag bara har lämnat i ren skräck av att de skulle lämna mig först. Jag vet inte om de hade gjort det men jag tog flykten.

Det var inte riktigt meningen att bli så djup men jag tror att ni, mina läsare, förstår mer hur det hänger ihop, hur jag fungerar och hur jag varje dag kämpar och trots allt så lever jag än. Jag har fyllt 25 år och är fortfarande vid liv, så på något sätt borde allt jag har varit med om ge mig styrka, mod, erfarenhet och ett bevis på att jag kan lyckas. – Att det finns en mening med att jag ska excitera.

11 reaktioner till “I´m borderline happy and I´m borderline sad

 1. Att förstå någon annan helt utan att ha varit i samma situation är snudd på omöjligt. Men ditt inlägg ger en bra bild av hur du fungerar och hur det hänger ihop. Nu känner jag inte personligen men genom mitt arbete möter jag väldigt många människor. Genom åren tror jag aldrig att jag mött någon som varit genuint elak och därför tvivlar jag starkt på att du skulle vara det. Men ibland är det svårt att ha en rättvis bild av sig själv för vi dömer oss ofta hårdare än vad vi dömer andra.

  Gilla

 2. Man får verkligen en bättre förståelse när du beskriver hur du mår och känner dig, men det är även du som kan ändra på allt. Stöd utifrån och från personal är verkligen viktigt, men man ska även vara mottaglig för det. Det kanske inte sker en förändring imorgon eller nästa vecka, men det kommer! ❤

  Gilla

 3. Jag kan inte tänka mig för en sekund att du skulle vara elak. Du har gått vilse i livet, men det kommer att bli bra. Du får ta en dag i taget… Tänker på dig! Kram

  Gilla

 4. Det är en svår känsla du slåss med. Att vara elak mot sig själv är så himla lätt på något vis. Man gör det nästan utan att tänka på det. Men du är en fin och bra människa. Du är en kämpe, en krigare. Du inspirerar och du visar att livet inte är perfekt. Jag gillar att du är öppen för vi kan rädda liv genom att vara öppna. Heja dig. ❤

  Gilla

Lämna ett spår så jag kan finna dig också

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s