Idag blir ankungarna två veckor :D

Släpper en bildbomb denna söndag i äran åt ankungarna som jag har fullt i två hela veckor nu. Så kul att se dem och alla 13 ankungar är kvar. Det är en ankmamma och fem hannar som jag har sett varit där samtidigt. Det är så lurvigt söta.

 De är verkligen otroligt vackra och de har hjälpt mamman att ha koll på alla ungar och samlat ihop dem då och då men i fredags kväll slog de slint i två av hannarna. En av hanarna flög sig på en av ankungarna och mamman flög fram direkt och skulle försvara sin unge men blev istället själv angripen och han högg henne i nacken plus att det kom en hanne till. Det var inget roligt, men det slutade iallafall ”bra” trots att jag ett tag trodde att de skulle dränka henne. Ibland är naturens lagar lite väl hårda. Ingen verkar kommit till skada då jag var där igår (lördag) igen.
 De är väldigt tama vilket såklart är på både gott och ont men igår (lördag) åt de ur min hand men jag märkte att mamma blev lite orolig så jag slängde brödbitarna istället och hon lugnade sig direkt. Denna ankmamma är verkligen så cool och fantastisk! Och ankungarna är ju så söta så jag vill bara lyfta upp och kela men det får jag göra i tanken.
Mamman tog en flygtur för att kolla läget.

 De växer så det knakar men det är två som fortfarande är väldigt små men de andra har blivit stora under de här två veckorna. Ska bli kul att följa dem!

8 reaktioner till “Idag blir ankungarna två veckor :D

 1. Lite ovanligt beteende för änder lär ju ha livslånga relationer. Fast det är kanske då som svartsjukan kan komma in. Dock brukar inte fåglar attackera sina egna ungar. Hur som helst så är de alldeles ljuvliga!

  Gilla

 2. Åhhh vilka fina bilder du tagit på andungarna 🙂 Älskar dessa fåglar. Ska ta en tur till Stadsträdgården imorgon tänkte jag och titta till de små andungarna där. Jag har haft en sån liten i handen en gång. Var tvungen att hjälpa den upp för en kant så den kunde hänga med sin mamma och 14 syskon 🙂

  Gilla

 3. Blev lite förvirrad där med men de verkar ha en hane som de hackar på (huvudet är misshandlat om man nu säger så?). Men djur och naturen har sin egen gång och, ja. Men ljuvliga är de verkligen!

  Gilla

 4. Oj! Det vad många ungar! De här äter i min hand nu men skulle så gärna vilja känna på dem men vill ju inte heller skrämma dem. Men det var verkligen fint av dig att hjälpa ❤

  Gilla

Lämna ett spår så jag kan finna dig också

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s