"Att inbilla sig lycka"

För ungefär ett halvår sedan så var jag kär eller det var längre sedan… ser mitt första inlägg (22 augusti 2017) så skrev jag om kärleken och hur kär jag var. Jag tror jag var kär på riktigt faktiskt. Jag kände den där pirrande känslan, trivdes så i hans famn och längtade efter honom så mycket när vi var ifrån varandra. Men idag inser jag att när jag inte längre kände kärleken på samma sätt så inbillade jag mig. För man kan väl inbilla sig lycka? Övertyga sig själv att allt är bra?

Han sade på första dejten att ”man får göra sig till lite” och jag tänkte att det gjorde väl jag med men att han var så annorlunda ”normalt” fanns inte i min hjärna. Jag märkte det fort men valde att blunda, för alla är inte perfekta och jag var ju kär? Iallafall så övertygade jag mig själv det men det var detalj efter detalj som jag lade märke till som jag inte gillade.

Jag gillade inte att han inte använde bilbälte och han borde ta det lugnare i bilkörningen. Men han sade att man lever bara en gång och det är ju sant men han har ju två barn som behöver sin pappa också. Jag märkte mer eller mindre att han drack för mycket, och kände att jag tillslut blev vilsen. Jag började må dåligt och resten av historien slutade på sluten psykiatriska avdelningen. Han var inte det enda skälet men han gjorde inte saken bättre.

Har du inbillat dig lycka? Eller någon annan känsla?
Känslor kan verkligen vara turbulenta, denna bild beskriver så många känslor. Att färglägga sina känslor är något som funkar för mig emellanåt.

6 reaktioner till “"Att inbilla sig lycka"

  1. Tror också att man kan inbilla sig lycka. Man bara ”måste” vara lycklig. Ibland måste man må dålig för att få känna den riktiga lyckan!

    Gilla

  2. Tyvärr gör kärlek en blind, på gott och ont. Jag har också inbillat mig lycka och det är inte försen med min nuvarande sambo som jag är lycklig på riktigt! Fin bild 🙂

    Gilla

  3. Ja jag tror absolut att man kan försöka intala sig själv fel saker, bara för att man så gärna vill att det ska vara bra och rätt. Sen ska man ju heller inte tvivla för mycket utan köra på om det känns rätt. Så är ju en hårfin gräns, hehe. Så nej, ingen sa att kärlek är lätt att förstå sig på. 🙂

    Gilla

Lämna ett spår så jag kan finna dig också

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s