"Se mig som person och inte min sjukdom"

Har jag många eller få vänner? Hur vill jag ha mina relationer? Vill någon ens vara vän med mig? Vart ska jag vända mig för att få vänner och hur beter man sig gentemot vänner? Hur är mina signaler utåt? Vad kan jag göra för att visa att jag vill ha vänner? Hur ska jag ta kontakt?

Vi pratade om
värderingar sist på ERGT:n, en av dem handlade just om vänner/relationer som vi fokuserade på att prata om. Det är rätt komplicerat tycker jag. Jag har en vän som jag verkligen anser som nära vän. Vi har varit vänner i ungefär tre år men faktum är att hon har nog varit min enda vän.

På frågan om jag känner mig ensam, så svar ja. Det gör jag emellanåt, även om jag trivs själv och med djuren så saknar jag någon att kunna prata med. Som jag kan hitta på saker med och som ser mig som person och inte min sjukdom. Men jag orkar inte alltid och därför försöker jag inte. Jag är rädd för ”att misslyckas att vara en vän”.

Jag är ärrad på ben och armar. På sommaren går jag i kortärmat och det känns som om jag skrämmer människor. Människor jag möter tittar på ärren och det gör inget, men jag känner mig redan där dömd, ”hon är psykiskt sjuk och det vill inte jag vara med om”. Jag är inte mina ärr, jag är inte min anorexi utan jag är Suzanne. ”Se mig som person och inte min sjukdom”

Fråga om vi ska ta en fika på stan istället för att ta för givet att jag inte kommer tacka ja. Jag är inte min sjukdom. Mitt namn är Suzanne, innanför ärren och anorexin finns det friska och den sidan ökar inte genom att ni behandlar mig som sjuk.

Det är så komplicerat och jag funderar på hur jag ska ta mig ur ensamheten. Jag vill inte vara ensam mera.

En reaktion till “"Se mig som person och inte min sjukdom"

Lämna ett spår så jag kan finna dig också

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s