Min vardag

Tänkte berätta lite hur mina veckor ser ut,
 nu är det inte såhär varje dag och varje vecka.


Måndag: På morgonen har jag först sjukgymnasten klockan 9:30. Då tar jag bussen hemifrån till Mariestad klockan 8:20, bussresan tar inte lång tid max tjugo minuter. Jag måste byta buss i Mariestad men det är inget krångligt, är van vid bussar numera. Efter sjukgymnasten ska jag till Falköping och träffa min samtalskontakt. Vi träffas nästan alltid en gång i veckan om inte han för förhinder, eller om någon av oss blir sjuka. Det är en lång resa till Falköping, 16 mil fram och tillbaka ungefär. Men det går ganska fort, byter ju buss också, samt man vänjer sig. På vägen hem, varannan vecka får jag hämta min apodos på apoteket i stan och ibland går jag handlar lite snabbt. Jag brukar vara hemma runt fem eller halv sex.Det beror på hur mycket folk det är på apoteket eller i affären.

Tisdag: Ibland tar jag proverna på måndagarna, men den ganska fullbokad som ni ser. Jag brukar på skjuts in iallafall och att ta proverna tar inte lång tid max en halvtimma (med kötid alltså). Men oftast tar allt max tio minuter. Annars brukar jag vara ledig på tisdagar, fast det är olika. Men om jag är ledig så fyller jag dagarna med bland annat, promenader, städar, åker till familjehemmet och emellanåt (speciellt om det är ont om det) gör jag matlådor till hunddagiset som jag kan ha med. Men annars tar jag det lugnt, det beror ju mycket på vädret också. Jag menar det spelar ju roll om solen skiner eller om det öser ner.


Onsdag: Vaknar oftast av klockan, vill kasta den i väggen de första tio minutrarna iallafall. Är ofta väldigt trött, fast jag lägger mig i tid. Går upp, bäddar, dricker ett glas oboy, tar medicinen, vitaminer som min familjehemsmamma har envisas med :), tömmer kattens låda, ger honom mat och sedan gör jag mig i ordning för hunddagiset. Dit tar jag mig med cykel om det inte är glas halt, eller världens snöstorm. Det är ungefär 4,5kilometer dit så här ligger man inte på latsidan. På praktiken gör vi bland annat, går vi ut med hundarna, städar (dammsuger, moppar, sopar, skakar bäddar mm), kelar och leker med dem. Jag trivs verkligen där. Vi har långpromenader på morgonen sen på eftermiddagarna lite kortare, det är ju olika, vad hunden kräver såklart. Mina arbetsdagar är 2 dagar 9-14 och 1 dag jobbar jag halv dag, ibland förmiddag, ibland eftermiddag.

Torsdag: Ser inte så annorlunda ut med arbetsdagen men efter arbetsdagen så kommer ibland mamma eller pappa och sover över. Då äter vi lite gott och ser på film. Jag och mamma har Harry Potter-Maraton, fast den är lite seg just nu men vi har bara de två sista filmerna kvar så snart är de slut. Det är lite synd tycker jag.

Fredag: Är det dags för sjukgymnasten igen, samma tid. Jag går dit två gånger i veckan, därför att jag har ont i nacke, rygg, svanken. Ja, det känns lättare att säga vad jag inte har ont, tyvärr. På eftermiddag är det dags för praktik igen. Sen är det helg!

Sen är det som jag sa, allt ändras, jag har inga fasta arbetstider (praktik), sjukgymnasttider försöker vi ha fasta, men det funkar inte alltid. Ibland hjälper jag till på helger istället ock så alltså på praktiken. Hunden på bilderna är min ”chefs” hund. Hon heter June.


3 reaktioner till “Min vardag

Lämna ett spår så jag kan finna dig också

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s