När ska vi bli trygga?

Barn som bor på HVB-hem, fosterfamiljer eller barnhem blir illa behandlade och bestraffas om de gör fel.

Att tvinga någon att skriva på ett drogtest-papper för att sedan kunna ta drogtest på dem är fel. Att ge bestraffning genom att inte ringa hem eller åka hem på persmissioner är också fel. Att bestraffa genom isolering från de andra i gruppen är också otroligt fel? Varför behandlar dem oss så då?


Många av de här ställena använder sig av teckenekonomi. Då har man en form av blocklapp som man alltid ska ha med sig. Den här blocklappen ska man lämna fram efter en tid har gått. Alla block har en tid, tex. 10.00-12.30. Under den tiden ska man sköta sig. Sköter man sig får man en signatur. Gör man någonting som är fel får man ett kryss.
Detta kanske låter som en bra ide och det är det enligt mig. Det är lätt för alla personal att se utvecklingen och så vidare. Men det är bestraffningen som är fel. Man får inte åka hem, får inte gå ut, du måste vara på ditt rum och isoleras från gruppen.

När man inte kan bo hemma av olika skäl. Då ska man komma till ett ställe där man kan vara trygg. Så är inte fallet för alla, en del skulle göra allt för att få komma hem även om deras föräldrar slår dem. Hemskt?

Personalen på en del hvb-hem tvingar även barnen att skriva på ett kontrakt som de inte ens anser att de vill följa. Skriver de inte på blir det bestraffning. De beslagtar även mobiltelefoner, och hotar dem.
När ska allt ta slut?

2 reaktioner till “När ska vi bli trygga?

  1. Bestraffningar är aldrig bra! Kan inte förstå att barn, som från början har otur med sitt familjeförhållande,hamnar kanske i ett ännu sämre…Jag blir så ledsen när jag läser om det!

    Gilla

Lämna ett spår så jag kan finna dig också

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s